Zbatimi i sistemeve dhe procedurave moderne doganore/ Dogana Shqiptare merr pjesë në Këshillin e Bashkëpunimit Doganor të OBD-së

0
1587

Perfaqesues të Administratës Doganore Shqiptare morën pjesë në Sesionin e 135-të /136-të të Këshillit të Organizatës Botërore të Doganave.

OBD është një qendër ndërkombëtare e njohur për ekspertizën doganore dhe ka një rol kryesor në zhvillimin, promovimin dhe zbatimin e sistemeve dhe procedurave moderne doganore.

Në kushtet e pandemisë COVID-19, takimi i kryetarëve të Delegacionit të Këshillit, i cili u mbajt virtualisht miratoi ndryshimet e propozuara në sistemin e harmonizuar të vitit 2022, të miratuar nga Komiteti i Sistemit të Harmonizuar, rekomandimet e sesionit të 103-të të Komitetit të Financave, konfirmimin për zgjatjen e jashtëzakonshme të përkohshme deri në dhjetor 2020 të mandatit të kryetarit dhe zv/kryetarëve të Komitetit të Auditimit dhe Komisionit të Financave, si dhe konfirmimin për nënkryetarët rajonalë të emëruar në Komisionet e Politikave, Komitetit të Auditimit dhe Komitetit të Financave.

Qëllimi kryesor i Organizatës Botërore të Doganave është rritja e efikasitetit të administratave doganore ku janë anëtare 183 shtete, duke ndihmuar në realizimin me sukses të objektivave të përcaktuara në nivelin kombëtar, në fushën e mbledhjes së taksave, siguria kombëtare, lehtësimi i tregtisë, mbrojtja e shoqërisë dhe mbledhja e të dhënave statistikore.

Zbatimi i sistemeve dhe procedurave moderne doganore/ Dogana Shqiptare merr pjesë në Këshillin e Bashkëpunimit Doganor të OBD-së 1 Zbatimi i sistemeve dhe procedurave moderne doganore/ Dogana Shqiptare merr pjesë në Këshillin e Bashkëpunimit Doganor të OBD-së 2 Zbatimi i sistemeve dhe procedurave moderne doganore/ Dogana Shqiptare merr pjesë në Këshillin e Bashkëpunimit Doganor të OBD-së 3 Zbatimi i sistemeve dhe procedurave moderne doganore/ Dogana Shqiptare merr pjesë në Këshillin e Bashkëpunimit Doganor të OBD-së 4

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu