34 C
Tirana
Saturday, July 4, 2020
Kreu Strategji

Strategji

Lajme strategjike ne lidhje me ekonomine, financat dhe biznesin.

Nga Jose PINTO & Rudina HOXHA Tim Ananiadis, Drejtor Menaxhues i Hotelit Grande Bretagne / Hotel King George në Greqi bën një bisedë të sinqertë me HOSPITALITY STAR në lidhje me Hotelin Grande Bretagne i cili është hoteli më i njohur ndërkombëtarisht në Greqi. Në këtë intervistë, ai përqendrohet në...
  Nga Fatima Gorezi Lilli Rohde dhe Maike Benner janë këshilluese biznesi, konsulente, folëse ndërkombëtar dhe autore librash. Ato janë themelueset e Mal! Sh, një kompani ndërkombëtare e këshillimit dhe konsultimit për bizneset, me qendër në Frankfurt të Gjermanisë. Në këtë intervistë për revistën ‘’Star Business’’, ato jo vetëm që tregojnë...
Ministria e Turizmit dhe Mjedisit së bashku me Ministrinë e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale, kanë hartuar një draft protokoll për masat e sezonit turistik, një draft që është i ngjashëm me ato të vendeve të Europës dhe rajonit dhe që do jetë i vlefshëm për të gjitha subjektet turistike...
Ministri i Turizmit dhe Mjedisit, Blendi Klosi vlerësoi sot se “me heqjen e TVSH-së për jahtet, Shqipëria krijohet si destinacion i ri në kuadër të përpjekjeve për turizmin elitar”. Në mbledhjen e komisionit parlamentar të Ekonomisë dhe Financave, Klosi u ndal te debati politik i krijuar nga heqja e TVSH-së...
“Saranda për herë të parë me paketa turistike 20% më lirë”, tha  kryetari i bashkisë Sarandë, Ardian Gurma, ndërsa ftoi qytetarët të vizitojnë qytetin bregdetar. Gurma sqaroi se Ministria e Shëndetësisë, Ministria e Turizmit dhe ekspertët e tyre kanë hartuar një draftprojekt në lidhje me protokollin e masave ndaj COVID-19...
Plakja e popullsisë është një megatrend që po shndërron ekonomitë dhe shoqëritë në mbarë botën.  Plani Ndërkombëtar i Veprimit mbi Moshimin dhe Deklarata Politike adoptuar në Madrid / Prill 2002 nga Asamblea e Dytë Botërore mbi Moshimin është firmosur nga Presidenti dhe Qeveria Shqiptare. Ky plan për veprim propozon...
Ministrja e Infrastrukturës dhe Energjisë Belinda Balluku ka dhënë lajmin e mirë se është përmbyllur procesi për parkun energjetik më të madh në vend, atë të Karavastasë. Gjatë fjalës së saj në Kuvend, Balluku, njoftoi gjithashtu se janë paguar mbi 690 punonjës të rafinerisë së Ballshit, teksa sqaroi se kompania...
Nga Dr. Elona Pojani * Ndryshimet klimatike janë një nga sfidat më të urgjente të brezit tonë. Paneli Ndërqeveritar për Ndryshimin e Klimës (IPCC) ka llogaritur se temperaturat mesatare globale të sipërfaqes janë rritur me 0.13 ° C për dekadë që nga viti 1950 dhe se temperaturat mesatare globale të...
Nga Rezarta Karapici Specialiste e Burimeve Njerëzore Bota e biznesit është padyshim e lidhur ngushtë me faktorin njerëzor, i cili i jep jetë proceseve, praktikave dhe objektivave të vendosura. Nga ana tjetër përsa kohë bota e biznesit është në proces evolucioni të vazhdueshëm edhe Burimet Njerëzore si një element kyc në...
  Vitet e fundit, inteligjenca emocionale, ose EQ, është bërë një temë e zakonshme dhe popullore midis menaxherëve  të kompanive të mëdha dhe CEO-ve. Por çfarë është me të vërtetë EQ, dhe pse është kaq e rëndësishme? Sipas themeluesit të ‘’TalentSmart’’ dhe autorit të ‘’Inteligjenca Emocionale 2.0 ‘’Travis Bradberry : "Inteligjenca Emocionale...