4.5 C
Tirana
E hënë, 6 Shkurt, 2023
Kreu Në Plan të Parë

Në Plan të Parë

Artikujt ne plan te parë

Nga Fatima Gorezi Jetojmë në një kohë ku marketingu dixhital ndryshon shpejt dhe interesat dhe sjelljet e njerezve janë të vështira për t'u parashikuar. Nuk mund të shpresojmë se të njëjtat metoda të vjetra do të funksionojnë dhe tani. Këto ditë, vëmendja e njerëzve po tërhiqet në shume drejtime dhe ju...
Qendra “Aleanca Gjinore per Zhvillim” zhvilloi ditën e djeshme aktivitetin “Çmimin i Barazisë”. Qëllimi i çmimit është promovimi i barazisë gjinore në punësim në sektorin privat në Shqipëri. Ceremonia e ndarjes së çmimeve u mbaj në Hotel Rogner dhe trofetë e barazisë iu dorëzuan bizneseve të nominuara të cilat u...
Gratë sipërmarrëse nga Shqipëria dhe Kosova u mblodhën në Prishtinë në një konferencë të përbashkët diten e djeshme ne kuader te bashkëpunimit dhe fuqizimit te tyre. Nje marreveshje e perbashket u nenshkrua mes Dhomës Ekonomike të Gruas Kosovë dhe Dhomës Ekonomike të Gruas Shqipëri, respektivisht nga kryetarja e DHEG,...
Ballkani Perëndimor ka një mundësi reale të përfitojë nga trendi i zhvendosjes së prodhimit të firmave gjermane pas pandemisë. Por më parë duhet përmirësuar cilësia e arsimit. Kështu thotë eksperti i ekonomisë, Branimir Jovanoviq duke shtuar se shumica e kompanive vendore kanë problem me zinxhirët e furnizimit. Në një studim të...
Nga Najada Taci Mjedisi apo ambienti, është tërësia e rrethanave përreth një organizmi ose grup organizmash, veçanërisht ndërthurja e kushteve të jashtme fiziko - natyrore që veprojnë dhe ndikojnë në rritjen, zhvillimin, dhe mbijetesën e organizmave. Ajri, toka, ujrat e lumenjve, liqeneve, deteve e oqeaneve, ujrat nëntokësorë dhe gjithcka  ku jeton dhe...
Zyrtarët e Bashkimit Evropian dhe ministrat e Financave u shprehën optimistë mbi rimëkëmbjen e ekonomisë së Eurozonës në periudhën e post pandemisë COVID-19. Krahas kësaj, ata paralajmëruan se Evropa duhet të punojë fort për të shmangur një dëm afatgjatë ekonomik. “Aktiviteti ekonomik po rigjallërohet. Pas recesionit teknik në tremujorin e fundit...
“Paqja botërore nuk mund të mbrohet pa përpjekje kreative në proporcion me rreziqet që e kërcënojnë atë. Kontributi që një Evropë e organizuar dhe aktive mund të sjellë për qytetërimin është i domosdoshëm për ruajtjen e marrëdhënieve paqësore... Evropa nuk do të krijohet menjëherë ose sipas një plani të...
Nga Fatima Gorezi ‘’Panorama’’ është një nga destinacionet më të kërkuara të turistëve që vizitojnë Krujën. Duke ofruar një pamje pothuajse 360 gradëshe të qytetit historik, hoteli dhe restoranti janë një histori suksesi,të cilët dëshmojnë më së miri traditën, kulinarinë dhe mikpritjen krutane. I themeluar në vitin e largët 1996, biznesi...
Dhoma  Ekonomike e Gruas në bashkëpunim me organizatën  "She Inspires", përfaqësues të  BERZH për Kosovën & Shqipërinë si edhe Ambasadën Amerikane në Kosovë, mbajtën mëngjesin e sotëm virtualisht një event mbi arritjet shoqërore, ekonomike, kulturore dhe politike të grave shqiptare. Eventi i cili u organizua në kuadër të Ditës...
‘’ Gratë në Biznes në vitin 2021 ‘’ ishte kjo tema e madhe e cila mblodhi virtualisht ditën e sotme Dhomën Ekonomike të Gruas dhe institucione partnere. Qëllimi i këtij webinari ishte nxitja e bashkëpunimit dhe partneritetit ndërmjet grave sipërmarrëse, anëtare të Dhomës Ekonomike të Gruas, dhe institucioneve partnere...