11.5 C
Tirana
E diel, 29 Janar, 2023
Pasuria totale e 50 amerikanëve më të pasur në SHBA është e barabartë me pasuritë e 165 milionë personave, që është pothuajse gjysma e popullsisë së vendit. Sipas një lajmi në Bloomberg të bazuar në të dhënat nga Rezerva Federale e SHBA-së, në gjysmën e parë të vitit 2020, shpërndarja...
Një zog ... Një aeroplan ... apo është një superjaht? Kur pashë për herë të parë fotografitë e konceptimit të një jahti të tillë, mendova se ishte një shaka. Pas shumë hulumtimesh dhe një bisede intriguese me njeriun prapa këtij konceptimi gjenial kuptova se Avanguardia është çdo gjë tjetër...
Gjetja e kohës për t’u përqendruar në përvetësimin e një aftësie të re, mësimi i një programi softuerik apo thjesht të lexoni më gjerësisht për industrinë në të cilën punoni mund të bëjë mrekulli për ju mendërisht – por edhe profesionalisht. Hulumtimet e reja nga LinkedIn ka zbuluar se mënyra...
Mbiemri juaj nuk ka pse të jetë Jenner ose Kardashian, që të jeni në gjendje të përfitoni nga postimet në mediat sociale, pasi një gjeneratë e re influencuesish po dëshmon rritje dita-ditës. Me pagesa që arrijnë deri në 2000 euro për një postim, kjo industri po përqafohet edhe në...
Si sot, 81 vite më parë, në Shqipëri, u hodhën për të fundit herë në qarkullim, monedha prej argjendi. Më 22 gusht 1939, Banka Kombëtare e Shqipnis (1925-1945), hodhi për të fundit herë në qarkullim, monedha prej argjendi. Ato ishin të prerjeve prej 5 dhe 10 lekë. Në bazë të...
Dashamirësit e natyrës si fotografë, gjuetarë, punonjës organizatash, ekspertë por dhe publiku i zakonshëm kanë tashmë mundësinë të grumbullojnë  të dhëna mbi jetën egër, duke mos përjashtuar raportimin e rasteve të kërcënimit ndaj biodiversitetit me anë të përdorimit të aplikacionit “SmartBirds Pro, i përshtatur edhe në gjuhën shqipe. Shoqata e...
Në sektorin e modës kemi një katastrofë të paparë ekonomike, deklaroi Cirillo Marcolin, president i ”Confindustria Moda”. Studimi ekonomik “Tekstile, Modë dhe Aksesorë”, paraqet një sektor në vështirësi të mëdha me të 86% të kompanive që pësuan një rënie në qarkullimin e parasë me më shumë se 20%. ”Dhe për të...
Nga Fatima Gorezi Irsida Tafaj është themeluese e ‘’Chicarti ‘’, një nisëm për të sjellë pranë klientit një brand ndryshe nga të tjerët, që në qendër të vëmendjes ka për qëllim të shfaq veçantinë e punimeve ‘handmade’. Pasioni i saj për tregtimin e punimeve të bëra me dorë dhe që flasin...
Nga Jose PINTO & Rudina HOXHA Tim Ananiadis, Drejtor Menaxhues i Hotelit Grande Bretagne / Hotel King George në Greqi bën një bisedë të sinqertë me HOSPITALITY STAR në lidhje me Hotelin Grande Bretagne i cili është hoteli më i njohur ndërkombëtarisht në Greqi. Në këtë intervistë, ai përqendrohet në...
Nga Rezarta Karapici Specialiste e Burimeve Njerëzore Në këto ditë të vështira të izolimit në shtëpi, si rezultat i pandemisë, një pjesë e mirë e bizneseve në të gjithë botën, kanë filluar të praktikojnë punën në shtëpi. Por ç’do të bëhet pasi të kalojë kjo situatë, a do të jetë puna...