17.5 C
Tirana
E premte, 17 Shtator, 2021
Time 100 is an annual listicle of the 100 most influential people in the world, assembled by the American News Magazine Time. First published in 1999 as the result of a debate among American academics, politicians, and journalists, the list is now a highly publicized annual event. Appearing on the list is often seen as...
Të gjithë kemi nevojë të vazhdueshme për frymëzim apo nxitje drejt atij që quhet sukses. Në këtë fushë, modelet e duhur janë ata që sipas shumë faktorëve konsiderohen ndër njerëzit që dinë të krijojnë sukses ne karriere,sipermarrje apo ne cdo fushe tjeter ku kane zgjedhur te operojne. Natyrshem lind pyetja...
Njerezit e suksesshëm gjithmonë lënë gjurmë dhe jane burim frymezimi per komunitetin dhe shoqerine. Nuk ka rëndësi çfarë moshe keni ose sa para  fitoni, rëndësi ka vetëm vullneti për ta ndryshuar cdo trajtë që është duke ju mbajtur larg suksesit. Njerëzit e suksesshëm zakonisht kanë shumë të përbashkëta, por më poshtë...
Suksesi kërkon një vullnet të fortë, durim dhe shumë punë të palodhur. Disa njerëz besojnë se janë të paracaktuar për të qenë të suksesshëm, ndërsa të tjerë besojnë se ata janë thjesht të pafat dhe të paaftë për të fituar sukses. Realiteti është se qëndrimi është ajo që e bën...
Intervistë / Filantropi miliarder beson se kjo është koha për “bashkëpunim”, jo për denoncim të nxituar ndaj Kinës.  Që prej fillimit të kësaj pandemie, të cilën e kishit parashikuar me shumë saktësi, duket se ju jeni në kontakt me të gjithë botën për të strukturuar një përgjigje globale ndaj sfidës...
  11 shkurti është dita ndërkombëtare e grave dhe vajzave në shkencë. Gjatë 15 viteve të fundit, komuniteti global ka bërë shumë përpjekje në frymëzimin dhe përfshirjen e grave dhe vajzave në shkencë. Edhe pse shkenca dhe barazia gjinore janë të dyja thelbësore për arritjen e qëllimeve të zhvillimit të pranuar...
  Ditën e djeshme në ambientet e ‘’Maritim Plaza Hotel’’, Global Woman Club Albania zhvilloi aktivitetin e saj të pestë që prej lancimit të filialit për Shqipërinë në shtator të vitit të kaluar. Eventi i përmuajshëm mblodhi rreth vetes shumë zonja të nderuara të cilat operojnë dhe drejtojnë biznese të...
  Dr. Martin Luther King, Jr, e shkroi me gërma të arta emrin e tij në histori, si lideri vizionar që ndryshoi kulturën dhe mendësinë  amerikane përgjithmonë. Fjalimet e tij janë jo vetëm një trashëgimi e oratorisë botërore, por edhe burim frymëzimi për shumë njerëz që veprojnë në media, politikë,...
By Rudina HOXHA  Akademia Shqiptare e Mikpritjes dhe Turizmit, e drejtuar nga Gladiola Dona, ka nënshkruar një marrëveshje partneriteti me një nga Universitetet më prestigjioze në Zvicër “Business and Hospitality Management School” (BHMS), me qendër në Luzern. “Me të vërtetë, ne jemi krenarë sepse kurrikulumi ynë përputhet me atë të BHMS,...
Nga Fatima Gorezi Me një eksperiencë të gjatë në komunikim , konsulencë biznesi dhe marrëdhënie me publikun  Pranvera Kasami është themeluesja e ‘’School of Leadership’’. E shkuara si aktiviste e të drejtave të njeriut në Maqedoni, me fokus kryesor tek fuqizimi i të rinjve ka ndikuar së shumti në vizionin e...