7.5 C
Tirana
E hënë, 4 Dhjetor, 2023
Kreu Inovacion & Teknologji

Inovacion & Teknologji

Lajme kryesisht rreth Teknologjise dhe Inovacionit me ndikim ekonomik.

iPhonet e rinj, ata me numrin 12, të pritur këtë vjeshtë, do të mbërrijnë në dyqane më vonë se zakonisht. Pas disa muajsh mosmarrëveshjesh, zyrtari kryesor financiar i “Apple”, Luca Maestri, e konfirmoi këtë gjatë prezantimit të rezultateve tremujore të kompanisë. “Vitin e kaluar filluam shitjen e iPhone në shtator. Këtë...
Skano dhe Paguaj sherbimi më i ri inovativ ofruar nga banka Raiffeisen, ju ofron mundësinë për të paguar nëpërmjet aplikacionit Raiffeisen ON në një numër të gjërë biznesesh tregtare apo dyqane brenda vendit. Mënyra më e lehtë dhe e shpejtë duke skanuar një imazh QR te krijuar gjatë pagesës, për...
Posta Shqiptare nëpërmjet shërbimit të ri telefonik “Teledoc”, sjell këshillimin e mjekut, më pranë qytetarëve për çdo nevojë shëndetësore që ata mund të kenë. “Për të gjithë ju që keni nevojë të konsultoheni me një mjek specialist, Posta Shqiptare ofron shërbimin e telemedicinës Teledoc, nëpërmjet të cilit ju mund të...
Samsung nuk ka pasur ndonjë televizion 4K QLED TV për ambientet e jashtme. Por, Samsung Terrace është televizioni i zgjuar Samsung QLED TV që të gjithë e kanë pritur, i integruar me Quantum HDR, Direct Full Arey 16x, si dhe teknologjinë e ngjyrave Quantum Dot. Ky televizion me 4K, është shumë...
Ministrja e Infrastrukturës dhe Energjisë Belinda Balluku, u shpreh sot se, ndryshimet në “Kodin ajror” shqiptar sipas standardeve ndërkombëtare, e përbëjnë atë një dokument të rëndësishëm, për një industri në rritje në vendin tonë, siç është sektori ajror”. Gjatë fjalës së saj në Kuvend, mbi projektligjin për “Kodin ajror”, Balluku...
Platforma botërore e muzikës “Spotify” tanimë është lansuar edhe në 13 tregje të reja në të gjithë Evropën, duke e cuar numrin e përgjithshëm në 92. Kështu, siç bëhet e ditur përmes një njoftimi, tani, përdoruesit në Kosovë, Shqipëri, Bjellorusi, Bosnjë dhe Hercegovinë, Kroaci, Kazakistan, Moldavi, Mali i Zi, Maqedonia...
Seritë e veçanta të Lamborghinit i kanë mahnitur të gjithë, saqë u shit menjëherë, pavarësisht çmimit të larte që kjo makinë  ka.  Lamborghini Sian Roadster do të prodhohet në vetëm 19 kopje, dhe secila fillon me një çmim jo më pak se 3.2 milionë euro, shkruan Car Advice. Lamborghini Sian Roadster...
Instalimi dhe mirëmbajtja e matësave të energjisë elektrike, synon parandalimin e vjedhjeve të energjisë elektrike dhe rrit eficencën e menaxhimit të këtij sektori. Agjencia Amerikane për Zhvillim Ndërkombëtar (USAID) po punon në krijimin e një rrjeti inxhinierësh të kualifikuar në Shqipëri, për përdorimin e Sistemeve të Menaxhimit të Energjisë (EMS)...
Nga Erind Alickolli General Manager, TOK / Digital Agency and INNOVATION NEST Gjatë tre muajve të fundit ne në Shqipëri por edhe ne shumë vende të botës filluam te jetonim në një realitet të ri. Shumë shtete shpallën gjendjen e jashtëzakonshme për të mbrojtur shëndetin dhe sigurinë e qytetarëve të tyre,...
Polonia vendos lejimin e fluturimeve ndërkombëtare me një sërë shtetesh, përfshirë Shqipërinë nga data 1 korrik. Ministria për Europën dhe Punët e Jashtme bëri sot me dije se autoritetet Polake kanë vendosur për lejimin e fluturimeve ndërkombëtare me një sërë shtetesh, përfshirë Shqipërinë, duke nisur nga data 1 korrik 2020. MEPJ...