37.5 C
Tirana
E mërkurë, 28 Korrik, 2021

Financë & Banka

Lajme dhe informacion rreth ceshtjeve financiare dhe bankave ne shqiperi dhe bote

Banka e Shqipërisë ka marrë masa për forcimin e kapitalizimit të sistemit bankar, për të siguruar që bankat tregtare në vend të jetë sa më të mbrojtura ndaj goditjeve eventuale. Rregullorja e re e hartuar nga BSH-ja, që hyn në fuqi në vitin 2021, është në vazhdën e forcimit të...
Ekonomisë së Eurozonës do t’i duhet kohë të rimëkëmbet nga tronditja e shkaktuar nga pandemia e COVID-19, paralajmëroi sot kryekonomisti i BQE-së, Philip Lane. “Vazhdimi i pasigurisë në lidhje me evolucionin e pandemisë po zbeh ndjesinë e biznesit”, tha ai, duke përmendur si rrjedhojë edhe rëniet reale e të pritshme...
Autoriteti i Mbikëqyrjes Financiare, me qëllim reduktimin e riskut të mundshëm nga situatat e krijuar nga COVID-19, u ka kërkuar operatorëve të tregjeve nën mbikëqyrje që të përditësojnë të dhënat dhe të kenë funksionale planet e përballimit të krizave, ku të detajohen të gjithë elementët teknikë, logjistikë, njerëzorë dhe...
Skano dhe Paguaj sherbimi më i ri inovativ ofruar nga banka Raiffeisen, ju ofron mundësinë për të paguar nëpërmjet aplikacionit Raiffeisen ON në një numër të gjërë biznesesh tregtare apo dyqane brenda vendit. Mënyra më e lehtë dhe e shpejtë duke skanuar një imazh QR te krijuar gjatë pagesës, për...
Ekspertët e Bankës së Shqipërisë po punojnë që të masin impaktin e COVID-19 në aktivitetin ekonomik. Banka e Shqipërisë, bën të  ditur se, materiali synon të masë impaktin relativ të pandemisë në sektorë të ndryshëm të ekonomisë, për të cilat ka qenë e mundur të gjenden tregues të aktivitetit ekonomik...
Presidentja e Bankës Qendrore Europiane (BQE), Christine Lagarde theksoi  se drejtueset politike femra e kishin menaxhuar më mirë krizën e koronavirusit në vendet e tyre repspektive se homologët meshkuj. “Është shumë tërheqëse, në fakt, kur shikoni këto vende të drejtuara nga gratë, rrugën që ata kanë marrë, politikat që kanë...
Drejtori i Përgjithshëm Ekzekutiv i Autoritetit të Mbikëqyrjes Financiare, z. Ervin Mete prezantoi sot, në seancë plenare në Kuvendin e Shqipërisë, raportin mbi veprimtarinë e Autoritetit gjatë vitit 2019. Z. Mete u ndal në zhvillimet kryesore të vitit të kaluar, si edhe përmendi disa nga drejtimet kryesore për vitin...
Banka Qendrore Evropiane (BQE) dhe Banka e Shqipërisë kanë rënë dakord të krijojnë një linjë për marrëveshjet e riblerjes (Repo) për të siguruar likuiditet në euro për institucionet financiare shqiptare, për të trajtuar nevojat e mundshme për likuiditet në euro në rast të mosfunksionimit të tregut për shkak të...
Kredia për financimin e mallrave jo të qëndrueshme të individëve, ose siç njihet ndryshe kredia konsumatore, zë 5,8% të totalit të huasë, sipas të dhënave të Bankës së Shqipërisë. Krahasuar me një vit më parë, kredia konsumatore është zgjeruar me pothuajse 25.3 %, duke arritur vlerën e 31,2 miliardë lekë,...
Banka OTP Albania është përzgjedhur si “Banka Me e Mirë” në Shqipëri, sipas vlerësimit të çmimeve të Ekselencës së Euromoney! Çmimi që Banka OTP Albania fitoi bazohet në performancën e bankës në vendin tonë krahasuar kjo me bankat e tjera në vend, për vitin 2019-të. “Çmimet e Ekselencës” të Euromoney...