Rolex, marka më e mirë e orëve luksoze në botë. Historia, produktet dhe disa fakte interesante.

0
253

Nga : Najada Taci

Historia e Rolex filloi kur themeluesi Hans Wilsdorf krijoi orën e parë të dorës të papërshkueshme nga uji – Oyster – dhe u zhvillua në një sërë orësh që janë kthyer në ikona të prodhimit të orës.
Në fillim të shekullit të 20-të, një sipërmarrës vizionar me qendër në Londër ishte në prag të suksesit. Qëllimi i tij? Për ti prezantuar botës ditën e prodhimit të orës me një nënshkrim telefonik ende të panjohur: Rolex. Një emër i ri, i shpikur në vitin 1908, do të bëhej një nga markat më të respektuara në botë në hapësirën e disa dekadave. Siç tregoi Hans Wilsdorf në kujtimet e tij të ditëve të para të kompanisë së tij, kundërshtimi me të cilin u përball në fillim dukej i pakapërcyeshëm.
Sipërmarrësi filloi me shumë pak, por ai zotëronte cilësi të paçmueshme: vizion, shpresë për të ardhmen, këmbëngulje dhe një aftësi të jashtëzakonshme për të punuar. Një jetim në moshën 12-vjeçare, pa asgjë tjetër përveç vendosmërisë së tij për ta ndihmuar atë të kapërcejë sfidat, Hans Wilsdorf vazhdoi dhe shpiku orën e parë të dorës vetë-mbështjellëse të papërshkueshme nga uji në botë me një rotor të përhershëm – një orë që është bërë një pikë referimi për sa i përket cilësisë dhe prestigjit.

Rolex, marka më e mirë e orëve luksoze në botë. Historia, produktet dhe disa fakte interesante. 1

Një kompani e integruar dhe e pavarur, Rolex ka burime prodhuese që përfshijnë një gamë të gjerë aftësish dhe njohurish. Orëbërësit, inxhinierët, dizajnerët dhe specialistë të tjerë punojnë ngushtë së bashku nga dizajni deri te prodhimi i orëve.

Rolex është mikpritës i një sërë profesionesh, të sjellë në jetë nga punonjës të cilët janë ekspertë në fushat e tyre. Ky diversitet vjen nga kontrolli i plotë i kompanisë mbi komponentët e saj thelbësorë, nga derdhja e lidhjeve të arit deri te përpunimi, përfundimi dhe montimi i elementeve të lëvizjes, kasës, numrit dhe byzylykut, si dhe vendosja e gurëve të çmuar. Marka është në gjendje të përforcojë vazhdimisht kërkesat e saj për cilësi falë pajisjeve të saj ekskluzive. Njohurite mbi marken jane gjithashtu prezent në të gjithë botën falë një rrjeti të jashtëzakonshëm shërbimi pas shitjes.
Rolex, marka më e mirë e orëve luksoze në botë. Historia, produktet dhe disa fakte interesante. 2
Për të siguruar që ekspertiza e markës ekziston në të ardhmen, Rolex ka Qendrën e saj unike të Trajnimit. E përkushtuar ndaj kërkimit të përsosmërisë dhe zhvillimit të punonjësve të saj, qendra, e vendosur në Gjenevë, ofron trajnime për punonjësit dhe udhëzon praktikantët. Kompania synon t’ua përcjellë brezave të rinj krenarinë e saj për aftësitë dhe zotërimin e njohurive të saj.
Rolex, marka më e mirë e orëve luksoze në botë. Historia, produktet dhe disa fakte interesante. 3Hans Wilsdorf donte të siguronte si suksesin tregtar të Rolex ashtu edhe mirëqenien e punonjësve të saj. Qendra e Trajnimit e përjetëson këtë filozofi duke përcjellë trashëgiminë e kompanisë përmes trajnimit dhe zhvillimit të çdo individi. Prandaj, afirmon pozicionin e markës si një model dhe burim frymëzimi për brezin aktual dhe për brezat që do të vijnë.
Çfarë e bën Rolex kaq të suksesshëm? Këtu kemi radhitur disa nga arsyet kryesore:
Fama
Rolex është padyshim më i njohuri në mesin e markave të orëve luksoze në botë.
Cilesia e Produktit
Baza e suksesit të Rolex është cilësia jashtëzakonisht e lartë e produktit që shtrihet gjatë shumë viteve të ekzistencës së tij
Dizajn dhe Njohje
Mbajtja e përditshme e një ore është një funksion i dizajnit të saj.
Koleksionet ekzistuese mbahen dhe përmirësohen vazhdimisht gjatë viteve.
Stabiliteti ne Vlere
Orat Rolex jane shume popullore dhe karakterizohen nga stabiliteti ne cmim.
Cmimet e Ankandit
Stabiliteti i çmimeve të orëve të përdorura, por edhe relativisht të reja, varet në masë të madhe nga çmimet e larta të arritura rregullisht nga orët më të vjetra Rolex në ankand.Ka mijëra shembuj të suksesit në ankand me orët Rolex gjatë disa dekadave të fundit. Në disa raste çmimet kanë arritur majat marramendëse.
Marketingu dhe Komunikimi
Themeluesi i Rolex Hans Wilsdorf ishte një gjeni i marketingut. Ai zgjodhi një emër që ishte i lehtë për t’u shqiptuar në shumë gjuhë të ndryshme dhe u sigurua që ky emër të printohej në numërues.

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu