Pese dallimet kryesore midis njerëzve të suksesshëm dhe të pasuksesshëm

0
1845

Suksesi kërkon një vullnet të fortë, durim dhe shumë punë të palodhur.

Disa njerëz besojnë se janë të paracaktuar për të qenë të suksesshëm, ndërsa të tjerë besojnë se ata janë thjesht të pafat dhe të paaftë për të fituar sukses. Realiteti është se qëndrimi është ajo që e bën një fitues ose humbës.

Cili është ndryshimi midis njerëzve të suksesshëm dhe të pasuksesshëm? Zakonet dhe vendimet e tyre.

Këtu do te njiheni me pese ndryshimet kryesore midis njerëzve të suksesshëm dhe të pasuksesshëm:

  • Njerëzit e suksesshëm komplimentojnë të tjerët, ndërsa të pasuksesshmit vetëm kritikojnë.
  • Njerëzit e suksesshëm lexojnë gjatë gjithë kohës, ndërsa të pasuksesshmit kalojnë pjesën më të madhe të kohës përpara TV.
  • Njerëzit e suksesshëm përqafojnë ndryshimin, ndërsa të pasuksesshmit tmerrohen prej tij.
  • Njerëzit e suksesshëm përdorin gjithë kohën e tyre për të mësuar gjëra të reja, ndërsa njerëzit e pasuksesshëm besojnë se dinë gjithçka.
  • Njerëzit e suksesshëm i pranojnë gabimet e tyre dhe mësojnë prej tyre. Njerëzit e pasuksesshëm fajësojnë njerëzit e tjerë për gabimet e tyre.

Njerëzit e suksesshëm janë më transparentë dhe ata dëgjojnë përpara se të flasin. Ata gjithmonë motivojnë të tjerët që të kenë sukses dhe të rriten.

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu