Manaxhimi i karrierres ! Nuk eshte asnjehere shume heret apo shume vone qe te menaxhoni karrierren tuaj!

0
142

Nga: Najada Taci 

Aftësia për të krijuar  një rrugë dinamike karriere dhe për të zhvilluar një portofol aftësish dhe arritjesh është një domosdoshmëri për menaxherët. Menaxhimi i karrierës suaj ju tregon se si të ndërtoni  duke patur parasysh përvojën e kaluar dhe të maksimizoni mundësitë për të arritur sukses dhe përmbushje në pervojen  tuaj  aktuale të punës.

Planifikimi efektiv është në qendër të suksesit në karrierë. Vlerësoni pozicionin tuaj tani, vendosni se ku dëshironi të jeni dhe më pas përdorni përvojën tuaj për t’ju ndihmuar të hartoni rrugën më të mirë për të ardhmen.

Suksesi dhe lumturia në punë rrallë arrihen rastësisht. Nje qasje proaktive për të menaxhuar karrierën tuaj, do t’ju ndihmoje te  keni më shumë gjasa të realizoni ambiciet tuaja, të respektoni aftësitë tuaja dhe të qëndroni në punësim të plotë.

Beni zgjedhje te mencura !

Për të përfituar sa më shumë nga të gjitha zgjedhjet e karrierës me të cilat përballeni gjatë experiences tuaj profesionale, jini të qartë për qëllimet tuaja, vini re mundësitë dhe veproni shpejt për të marrë vendime kyçe kur është e nevojshme. Planifikimi efektiv do t’ju ndihmojë të jeni të përgatitur dhe të përqendruar, në mënyrë që kur të jetë e nevojshme, të mund të bëni zgjedhjet e duhura.

Menaxhimi i karrierës suaj nuk është një opsion, por një domosdoshmëri për të parandaluar devijimin e karrierës. Jini proaktiv në zhvillimin e planit tuaj të karrierës, në mënyrë që të mos humbisni shpërblimet që mund të sjellë më shumë fokus, nxitje dhe drejtim.

Qartesoni rrugetimin tuaj!

Ashtu siç nuk do të niseshit për një udhëtim pa një destinacion dhe një rrugë të përafërt në mendje, kështu duhet të planifikoni në mënyrë të ngjashme  suksesin e karrierës suaj. Duke qenë të qartë se si t’i arrini qëllimet tuaja, do të maksimizoni shanset tuaja për sukses. Gjithmonë ka hapësirë ​​për të ngritur vetëdijen tuaj për karrierën përmes analizës dhe diskutimit.

Disa pyetje qe duhet ti beni vetes per te qartesuar idete:

  • Cfarë do të thotë për mua manaxhimi i karrierës?
  • Si e kam menaxhuar karrieren time deri tani?
  • Cili aspekt I karrieres time mund te kerkoje me shume vemendje?
  • Si do ta përshkruaja pikëpamjen time për karrierën?

Krijo planin tend te punes!

Disa njerëz kanë një ide të hershme karriere që i mbështet për vite dhe ata i kushtojnë kohë dhe përpjekje për të ndjekur këtë qëllim të vetëm. Megjithatë, ate që fitojnë në vendosmëri, rrezikojnë ta humbasin duke mos qenë të adaptueshëm dhe të hapur ndaj të papriturave. Njerëz të tjerë janë të paqartë për atë që duan të arrijnë dhe janë të kënaqur të shohin se çfarë ndodh në rrugën e mundësive për karrierë. Këta njerëz përfitojnë nga të qenit fleksibël në lidhje me opsionet e tyre të karrierës, por mund të mos përparojnë shumë shpejt. Qasja më e mirë është të punoni me një plan të strukturuar për t’ju dhënë një ndjenjë manaxhimi dhe për të parandaluar devijimin e karrierës, por në të njëjtën kohë të qëndroni fleksibël për t’ju ndihmuar të përshtateni me ndryshimet gjatë rrugës.

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu