“Kohët e jashtëzakonshme kërkojnë veprime të jashtëzakonshme”,Banka Qendrore Europiane lançon paketën e emergjencës prej 750 miliardë euro

0
1888

Banka Qendrore Europiane (ECB) aktivizoi një paketë  ndihme, prej 750 miliardë eurosh, për të lehtësuar ndikimin e pandemisë së COVID/19 ne ekonomine Europiane.

Banka do të blejë borxhin e qeverive dhe kompanive në të gjithë Eurozonën, për të lehtesuar ndikimin e virusit në ekonomi.

“Kohët e jashtëzakonshme kërkojnë veprime të jashtëzakonshme”. Nuk ka kufij në angazhimin tonë ndaj euros. Ne jemi të vendosur të përdorim potencialin e plotë të mjeteve tona,”theksoi  Presidentja e Bankes Qendrore Europiane, Christine Lagarde.

Sipas një vlerësimi të Organizatës Botërore të Shëndetësisë, Evropa tani është epiqendër e shpërthimit të koronavirusit, i cili për herë të parë është shfaqur në Kinë, në fund të vitit të kaluar.

Shumë vende janë izoluar, duke mbyllur shkollat, bizneset dhe kufijtë.

 

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu