Investimet italiane kryesojnë në sektorin bankar dhe atë të shërbimeve

0
1626

Investimet italiane në Shqipëri kryesojnë në sektorin financiar atë të bankave dhe të shërbimeve.

Italia është një vend partner i rëndësishëm ekonomik me Shqipërinë. Investimet e huaja italiane në vendin tonë kapën shifrën e 77 milionë eurove në 9-mujorin e këtij viti.

Italia renditet në investitorin e tretë më të madh në Shqipëri.

Për shkak të situatës së vështirë që krijoi pandemia, investimet  italiane shënuan një rënie me rreth 20 milionë euro këtë vit, krahasuar me një të njëjtën periudhë të një vit më parë.

Por gjithsesi investimet italiane mbeten të përqendruara në sektor të konsoliduar të ekonomisë së vendit.

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu