GJERMANI – Schulze: Presidenca gjermane e BE-së duhet të përqendrohet te mjedisi

0
1328

Presidenca gjermane e BE-së duhet të përqendrohet në politikat mjedisore dhe klimatike në planin e saj të rimëkëmbjes nga COVID-19, tha sot ministrja gjermane e Mjedisit, Svenja Schulze.

“Unë dua të luaj rolin tim për të siguruar që, gjatë gjashtë muajve të ardhshëm, ne të kombinojmë rimëkëmbjen nga kriza me veprimet klimatike dhe ruajtjen e natyrës”, tha ajo.

Ministrja theksoi nevojën për të arritur qëllimin e BE-së që Europa të jetë kontinenti i parë me zero gaze serrë deri në vitin 2050, ndaj dhe objektivi i klimës duhet të ngrihet në 50-55% ulje të emetimeve të gazrave serrë në vend të 40%-shit aktual.

Gjermania do të drejtojë Këshillin Europian për gjashtë muaj, duke filluar nga 1 korriku, pas largimit të Kroacisë.

Në këtë aftësi, Gjermania do të kryesojë takimet e ministrave të BE-së në çdo nivel të Këshillit.

 

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu