FOTO-Rindërtimi në Bubq/ Urbanizim dhe nxitje e agroturizmit

0
1797

“Projekti i rindërtimit të Bubqit është gati dhe përveç urbanizimit të gjithë zonës do të krijojë edhe kushte për zhvillimin e agroturizmit”.

Kështu u shpreh sot deputetja e Partisë Socialiste, Eglantina Gjermeni, ndërsa ndau edhe disa pamje nga ky projekt.

“Gati projekti i rindërtimit të banesave të familjeve të prekura rëndë nga tërmeti, në njësinë administrative Bubq, të bashkisë Krujë. Në hapësirën e përzgjedhur, do të ndërtohen banesat individuale dhe apartamentet për të strehuar familjet e prekura nga tërmeti”, tha Gjermeni.

Ajo theksoi se “me implementimin e projektit të rindërtimit, do të urbanizohet e gjithë qendra e Bubqit, ku do të ndërtohet shkolla e re me kushte bashkëkohore, një qendër e re e ofrimit të shërbimeve publike, një kënd lojërash për fëmijët, hapësira rekreative për të gjithë komunitetin, si dhe një treg bujqësor për prodhimet e zonës”.

“Njësia administrative Bubq ka hapësira dhe potenciale të mëdha për zhvillimin agroturizmit, kështu që ky projekt i rindërtimit do të krijojë kushtet për zhvillimin e tij”, tha Gjermeni./ATA

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu