COVID/19 : Këshilli I Europës videoconferencë me gjithë liderët e unionit per parandalimin e coronavirus.

0
1247

Presidenti I Këshillit te Europës  Zoti Charles Michel organizoi dje një takim urgjent me te gjithë  lideret e Unionit  nëpermjet  videoconferencës  për  të  diskutuar planin e përbashket  për te parandaluar përhapjen e COVID/19. Ne takim ishin te pranishem edhe Presidentja e Komisionit  Europian Ursula von der Leyen dhe Presidentja e Bankes Qendrore Europiane Christine Lagarde.

Ishte takimi I parë I ketij niveli  qe zhvillohet  me videoconference.

Ne fund te takimit Zoti  Michel theksoi:

  • Për të  ulur mundësine e përhapjes se COVID/19 ne minimum është e nevojshme te punojme te gjithe se bashku dhe te veprojme shpejt.
  • Eshtë shumë  e nevojshme të  kemi një qasje te përbashket  midis gjithë  vendeve te Unionit, dhe  një  koordinim te ngushtë  midis Komisionit Europian  dhe Bankës Qendrore Europiane
  • Ministrat e shëndetësisë  dhe  ministrat e brendshëm të  gjithë vendeve te Unionit duhet te kenë  konsultime te perditshme dhe një  koordinim te njejtë  te planit te punës per marrjen e masave parandaluese.

 

 

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu