Banka e Shqipërisë: Kredia për shtëpi në trend rritje

0
2128

Kredia për blerje banese në lekë ka shënuar rritje të lehtë në mujin Qershor të këtij viti, pas një tkurrje në periudhën Mars-Maj për shkak të mbylljes së disa prej altiviteteve ekonomike nga situata e krijuar nga Covid/19

Banka e Shqipërisë bën të ditur se, kosto e kredisë për të marrë në pronësi një apartament vijon të mbetet afër nivelit mesatar por trendi në periudhë afatmesëm paraqet prespektivë rritje progresive.

Sipas statistikave të BSH, norma mesatare vjetore në qershor e kredisë ishte 3.65%, nga 3.55% muajin e mëparshëm dhe 4.21% që arriti në Prill, kur situata e krijuar nga pandemia e la pezull tregun e shit- blerjes së banesave.

Dinamika e transaksioneve në tregun e banesave duket se po fillon të gjallërohet dhe kjo në sajë edhe të politikës monetare lehtësuese të ndërmarrë Banka e Shqipërisë.

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu