5 Trendet e Marketingut Dixhital të cilat nuk mund t’i injoroni në 2022-in

0
627

Nga Fatima Gorezi

Jetojmë në një kohë ku marketingu dixhital ndryshon shpejt dhe interesat dhe sjelljet e njerezve janë të vështira për t’u parashikuar. Nuk mund të shpresojmë se të njëjtat metoda të vjetra do të funksionojnë dhe tani.
Këto ditë, vëmendja e njerëzve po tërhiqet në shume drejtime dhe ju me të vërtetë duhet të bëni diçka te vecante për t’u dalluar në një treg të gjere dhe shume konkurrues.

Artikulli me poshte zbulon 5 tendencat e marketingut dixhital që do të ndihmojnë biznesin tuaj jo vetëm të mbijetojë, por të lulëzojë në këtë epokë të inovacionit.

1.Rrjetet Sociale

Nëse biznesi juaj është online dhe nuk keni zhvilluar ndonjë prezencë në rrjetet sociale ose nuk keni krijuar një faqe biznesi në platformat e rrjeteve sociale, duket sikur keni hapur një biznes, por nuk i keni treguar askujt për të.

Marketingu ne rrejtet sociale perceptohet si mënyra më e mirë e marketingut për të reklamuar biznesin tuaj pasi është me kosto efektive, kohë efikase dhe i tërheq drejtpërdrejt njerëzit.
Ju nuk mund të jeni të suksesshëm në marketingun dixhital pa përdorur rrjetet sociale. Ato ndihmojnë për të forcuar strategjitë tuaja të marketingut dhe për të mbajtur marrëdhënie me klientët ekzistues, si dhe për të fituar klientë të rinj.

Platformat e mediave sociale si Facebook, Twitter, Pinterest, Instagram, LinkedIn dhe Tumblr janë disa nga ato të njohurat që gjenerojnë trafik të lartë për llogaritë e biznesit.

Të qenit aktiv në platformat e rrjeteve sociale mund t’ju ndihmojë të fitoni klientët e mundshëm dhe të mposhtni konkurrencën. Rrjetet sociale ju ndihmojnë të kuptoni klientët tuaj duke ofruar informacion të saktë dhe të vlefshëm në lidhje me interesin e tyre. Ju mund të kuptoni se çfarë mendojnë ata për biznesin tuaj, duke vëzhguar komentet dhe reagimet ndaj produktit ose shërbimit.

2.Marketingu Bisedues


Realiteti i marketingut modern është se ai është më shumë bisedues.
Kjo është ajo që tërheq vëmendjen e njerëzve. Kur konsumatorët kanë një pyetje, 82% e tyre duan një përgjigje “të shpejtë dhe të menjëhershme”.
Marketingu bisedues ndihmon ne krijimin e nje lidhjeje shume te ngushte dhe në kohë reale midis tregtarëve dhe klientëve.

Ndryshe nga strategjitë tradicionale, kjo formë e marketingut tani është e disponueshme në menyra të shumta, duke lejuar që markat të takojnë klientët sipas kushteve të tyre: në pajisjet e tyre elektronike, platformat dhe oraret kohore që i përshtaten më së miri klientit.
Në fund të fundit, qëllimi kryesor i marketingut bisedor është të rrisë përvojën e përdoruesit përmes reagimeve te tyre te cilat nxisin angazhimin e lartë dhe besnikërinë.

5 Trendet e Marketingut Dixhital të cilat nuk mund t’i injoroni në 2022-in 1

3.Video Marketingu

Video marketingu është një, nëse jo, strategjia më efektive e marketingut sot dhe me shumë mundësi për 5-10 vitet e ardhshme.

52% e konsumatorëve thonë se videot e produkteve i bën ata më të sigurt në vendimet e blerjeve në internet.

Video është deri tani mënyra më e pëlqyer nga klientët për të mësuar rreth produkteve të reja.

Nëse faqja juaj përfshin video, ka 50 herë më shumë gjasa të marrë më shumë vëmendje në krahasim me faqet të cilat përfshijnë vetëm tekst. Pse? Për shkak se njerëzit e gjejnë përmbajtjen e videos më bindëse.

Një nga gjërat më të mira në lidhje me marketingun nëpërmjet vidios është se e bën të lehtë ripërdorimin e përmbajtjes.

Nëse keni regjistruar një video për faqen tuaj, në vend që ta publikoni vetëm në një faqe në internet, mund ta transkriptoni atë në mënyrë që të keni një version teksti të videos dhe më pas ta ktheni transkriptimin në një artikull të vecantë me statistika dhe imazhe përkatëse.

4.Personalizimi

Nëse doni të bini në sy në 2022, duhet të personalizoni marketingun tuaj – dhe kjo do të thotë produkte të personalizuara.

90% e njerëzve thonë se e shohin personalizimin si dicka tërheqëse.
Kjo do te thote që produktet e personalizuara janë më tërheqëse dhe bindëse – askush nuk dëshiron të ndihet sikur ata janë thjesht një klient tjetër pa emër ose thjesht pjesë e një biznesi i cili kujdeset vetëm për rritjen e shitjeve, në vend që të plotësojë nevojat e tyre individuale.

Produktet janë më të këndshme kur përputhen me shijet, qëllimet dhe interesat tona. Krijimi i një përvoje të personalizuar për klientet tuaj është çelësi për të arritur më shumë; më shumë shitje dhe më shumë besim.

Personalizimi i përmbajtjes nuk është vetëm një strategji e zgjuar marketingu; ngadalë po bëhet normë.

5.Postimet Interaktive

Postimet interaktive luajn një rol kryesor në marketingun dixhital të kohëve të sotme.
Postimet tradicionale të bazuara në tekstin drejt përmbajtjes dinamike kane kaluar ne postime më tërheqëse që ju ofron klientëve një përvojë gjithëpërfshirëse. 

Për shembull, mendoni për:
-Kuize dhe sondazhe
-Pyetje interesante që hapin kuriozitet
-Reklama të ndryshme
-Video të shkurtra dhe të shpeshta

91% e blerësve po kërkojnë më shumë e më shumë postime interaktive. Njerëzit i pëlqejnë ato jo vetëm sepse janë te freskta dhe origjinale, por sepse i bën ata të ndihen më të lidhur me markat dhe më të përfshirë në procesin e blerjes.

Postimet interaktive janë më tërheqëse, më të paharrueshme dhe kanë më shumë gjasa të gjenerojë rezultatet që i nevojiten biznesit tuaj.

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu